Proces nominacija

STRUČNA RADNA SKUPINA

Stručnu radnu skupinu tvori 50 profesionalaca iz elektroničke glazbene industrije sa višegodišnjim iskustvom i zapaženim rezultatima na sceni koje predlaže organizator nagrade Ambasador i HGU DJ sekcija, a uključeni su DJ-i, producenti, promotori, organizatori festivala, vlasnici izdavačkih kuća, klubova, radijski voditelji, PR-ovi, novinari, itd.


Stručna radna skupina sudjeluje u popunjavanju prednominacijskih lista, a zatim i u procesu glasanja u kategorijama nagrade struke. Popis osoba koji su ove godine bili uključeni u stručnu radnu skupinu ostaje tajan sve do same dodjele nagrada, nakon čega će biti objavljen na stranicama ambasador.hr.

NADZORNI ODBOR

Poseban nadzorni odbor sudjelovat će u formiranju nominacija na temelju prednominacija, nadgledati i zbrajati glasove struke i publike. Odbor čine 2 člana HGU DJ sekcije, 2 člana iz organizacije nagrade Ambasador i jedan nezavisni član.

PREDNOMINACIJE

Stručna radna skupina dobit će prazne liste sa popisom kategorija, kriterijima i uputama za ispunjavanje. Svatko može prijaviti svoje ili projekte za koje smatra da su kvalitetno doprinosili sceni posljednjih 12 mjeseci. Liste se popunjavaju tako što svaki član radne skupine može predložiti po 3 kandidata u svakoj kategoriji. Utvrđen je sustav bodovanja za predložene kandidate:
Predloženi kandidat 7 bodova
Predloženi kandidat 5 bodova
Predloženi kandidat 1 bod
U slučaju jednakog broja bodova kandidata, utvrđuje se da prednost ima kandidat sa najviše ocjena 7, zatim kandidat sa najviše ocjena 5. Ako se i na ovaj način ustanovi da su svi izjednačeni, odluku o pobjedniku donosi nadzorni odbor, internim tajnim glasanjem.

NOMINACIJE

Nominacije na temelju primljenih prednominacija sastavlja peteročlani nadzorni odbor.

GLASANJE PUBLIKE

Publika glasa preko online forme na web stranici projekta prema utvrđenom vremenskom periodu glasovanja. U svim kategorijama predviđenima za glasanje publike vrijedi pravilo da jedan posjetitelj može glasati samo jednom, za samo jednog kandidata unutar svake od kategorija.
Svaki pokušaj prijevare sustava preko clickbot, autovote i sličnih skripti i slično bit će strogo sankcionirani diskvalifikacijom kandidata te će pobjednik biti prvi idući kandidat sa najvećim brojem glasova.
U slučaju izjednačenih rezultata na kraju glasovanja, odluku o pobjedniku donijet će nadzorni odbor internim, tajnim glasanjem.

GLASANJE STRUKE

Stručna radna skupina prema formiranim nominacijama glasa za svoje favorite u kategorijama nagrada struke, na način što u svakoj kategoriji može dati maksimalno jedan glas.
Glasa se po principu jedan glas = jedan bod.
U slučaju izjednačenih rezultata na kraju glasovanja, odluku o pobjedniku donijet će nadzorni odbor internim, tajnim glasanjem.

Pobjednik će primiti personalizirano priznanje. Pobjednik u svakoj kategoriji prima po jedno personalizirano priznanje, bez obzira da li se radi o kolektivu, bendu, dvojcu, jer nagrada je isključivo samo jedna za projekt koji je osvojio nagradu.

TIMELINE
21.08. Definiranje članova stručne radne skupine
07.09. Slanje obavijesti članovima stručne radne skupine
17.09. Prijave projekata putem online obrasca
01.10. Završetak javnih prijava projekata
02.10. Slanje praznih prednominacijskih lista stručnoj radnoj skupini
10.10. Završni rok za predaju prednominacijskih lista
10.10. Nadzorni odbor popunjava kategorije nagrade i priprema nominacije
16.10. Javna objava nominacija i početak online glasovanja na web stranici projekta
06.11. Završetak online glasovanja
07.11. Početak prebrojavanja glasova
22.11. Svečana manifestacija i uručenje nagrada (KUC Travno, Zagreb) + after party (lokacija TBC)

nominacije, proces nominacija, ambasador 2018, stručna radna skupina

Prati nas na